Tietosuojaseloste

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste perustuen EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen 2016/679

Rekisterinpitäjä
Keittiötarvikepuoti Purnukka tmi
Kauppakatu 3
48100 KOTKA
y-tunnus: 1941906-9

Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö
Anne Sjögren
purnukka(at)purnukka.fi
05 – 212 414 (ark. 10-17 la 10-14)

Rekisterin nimi
Verkkokaupan asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisterin henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen, asiakassuhteeseen ja/tai henkilötietolakiin. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on Keittiötarvikepuoti Purnukan ja asiakkaan välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle ja verkkokaupasta tilaaminen edellyttää henkilötietojen antamista. Rekisteriä käytetään ainoastaan verkkokaupan ja asiakkaan väliseen asiakassuhteen ylläpitoon.

Rekisterin tietosisältö

Asiakkaan perustiedot: asiakasnumero, nimi, osoite, puhelinnumero, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, tilaushistoria ja toimituksen seurantatiedot.
Postituslistalle rekisteröityneen asiakkaan tiedot tallennetaan asiakaspostin lähettämistä varten.

Säännönmukaiset tietolähteet

Yhteystiedot tallennetaan asiakkaan rekisteröitymisen yhteydessä. Näitä tietoja hankitaan säännönmukaisesti näissä tarkoituksissa:
– asiakkaalta itseltään tuotteen/palvelun tilaamisen yhteydessä
– uutiskirjeen tilauksen yhteydessä
– sosiaalisesta mediasta asiakkaan osallistuessa arvontaan
– henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään kampanjoiden, palautteiden ja uutiskirjetilauksien yhteydessä
– myymälässä suoritettujen arvontojen yhteydessä
– evästeillä kerätään tietoa verkkosivustojen käytöstä

Henkilötietojasi vastaanottavat ja käsittelevät mahdollisesti:
– rekisterin nimetty ylläpitäjä
– maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta maksun
– kuljetusyritys, joka kuljettaa tavaran sinulle
– tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme
– IT-yritys, joka ylläpitää verkkosivujamme ja verkkokauppaamme

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
Rekisterin ylläpitäjä ei luovuta tietoja ulkopuolisille tahoille, joita ei ole mainittu tässä selosteessa.

Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä sekä tiedostot on suojattu normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka myönnetään vain rekisterinpitäjän henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan ja tehtäviin mainittu käyttöoikeus liittyy.

Tietojen tarkastusoikeus ja korjaaminen

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyynnön toteuttamiseksi rekisteröidyn tulee olla yhteydessä yhteyshenkilöön sähköpostitse. Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista. Tietojen korjauspyynnössä on yksilöitävä korjattava virhe ja ilmoitettava korjatut tiedot. Korjauspyynnön toteuttamiseksi rekisteröidyn tulee olla yhteydessä yhteyshenkilöön sähköpostitse.

Huomioithan, että sinulla on “oikeus tulla unohdetuksi” vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä tai jos henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti. Rekisteröidyllä on oikeus kieltää itseään koskevien tietojen käyttö laissa määriteltyihin tarkoituksiin. Tällainen kielto voidaan antaa milloin tahansa yllä mainitulle rekisterin ylläpitäjälle.

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Rekisterinpitäjä pidättää oikeuden päivittää ja muuttaa tietosuojaselostetta. Lainsäädännön niin vaatiessa ilmoitamme siitä rekisteröidyille. Rekisteröityjen tietoja voidaan luovuttaa Keittiötarvikepuoti Purnukan määritetyille alihankkijoille tai kumppaneille palveluiden ja tuotteiden myynti-, ylläpito- ja mahdollistamistarkoituksessa. Mikäli tietoja siirretään EU:n tai ETA:n ulkopuolelle se tehdään Suomen henkilötietolain ja EU tietosuoja-asetusten mukaan.

Tietoa sivuston käyttämistä evästeistä

Eväste (eng. cookie) on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle, kun hän vierailee sivustossa. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja eikä niiden avulla voida suorittaa ohjelmia tai tallentaa viruksia käyttäjän tietokoneelle. Evästeillä parannetaan palvelun laatua. Sivujen selaaminen ilman evästeitä voi vaikuttaa palvelun toimintaan siten, että joitain toimintoja ei voida käyttää (kuten kirjautuminen ja tuotteiden lisääminen ostoskoriin).

Käytämme evästeitä tässä sivustossa moniin käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät sivuston toimivuuteen, analysointiin ja markkinointiin.

Sivuston seurantaan käytämme Googlen Analytics palvelua. Seurannan tarkoitus on kerätä tilastotietoa esimerkiksi sivun kävijämäärästä sekä suosituimmista sisällöistä. Lisätietoja Googlen evästeistä voit lukea hakemalla tietoa Googlen evästekäynnöistä. Evästetiedot auttavat meitä parantamaan sivustomme toimivuutta ja käytettävyyttä.

Sivustomme sisältää Googlen evästeiden lisäksi myös sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin evästeitä. Nämä evästeet keräävät tietoja esimerkiksi käyttäjien kiinnostuksen kohteista, joiden avulla voimme kohdentaa viestintäämme sisällöistämme kiinnostuneelle yleisölle. Lisätietoja Facebookin evästekäytännöistä voit hakea Facebookin omista ohjeistuksista.

Mikäli haluat estää evästeet, muuta selaimesi evästeasetuksia.