Nyt jännittää ja mukavasti kutkuttaa! Reilut 16 vuotta Purnukan yrittäjänä on ollut hieno matka, ihania asiakkaita ja motivoivaa. Olen kiitollinen työstä, johon olen aamuisin hyvällä mielellä herännyt (paljon väitetty aamu-uniselta 😊). En ole kurottanut maanantaisin kaukana siintäviin viikonloppuihin tai kuukausien päässä oleviin kesälomiin.

Olen kokenut pitkän yrittäjyyden aikana valtavan kivijalkakaupan murroksen ja saanut paljon upeita hetkiä. Olen aloittanut markkinoinnin lehti-ilmoitusten ja puhelinluetteloiden kansipaikkojen aikana, siirtynyt sopivasti someen, perustanut verkkokaupan, työllistänyt sekä ohjannut ammattiin pyrkiviä opiskelijoita. Olen ollut mukana kehittämässä aluetta yrittäjämyönteisemmäksi eri hallituksissa ja työryhmissä sekä verkostoitunut yhdistystoiminnan kautta alueemme upeiden yrittäjien kanssa. Olen pyrkinyt pitämään itseni työn ohella elämän imussa kurssittamalla itseäni ja suorittamalla erikoisammattitutkinnon.

Nautin työstäni yrittäjänä ja viihdyn loistavasti asiakkaitteni parissa. Se on motivoivaa, muttei enää riittävän haastavaa. Olen huomannut haikailevani jo jonkin aikaa muualle. Kuvittelen olevani  45-vuoden iässä vielä melko terävä oppimaan uutta ja työmarkkinoillakin sopivan ikäinen. On kokemusta, elämää takana ja toivottavasti yhtä paljon edessä. Myönnettäköön, että olen satunnaisesti seurannut avoimia työpaikkoja ja tutkinut myös mahdollisia opiskelupaikkoja.

Niinpä hain tässä hiljan Sotekin Goodwill-myymälän myymäläpäällikön tehtävään. Säätiön arvomaailma viehättää minua ja kokemuksellani kaupan alalta olisi varmasti käyttöä. Työssä minulla olisi mahdollisuus kehittyä, haastaa itseäni sekä tuoda kertynyt osaamiseni toisaalle käyttöön. Mutta… paikka meni toiselle ja jäin naftisti hopealle. Pettymyksen tunne oli yllättävän voimakas ja illan kiusasin itseäni jahkaamalla mikä meni pieleen. Seuraavana päivänä kuitenkin onnistuin jo kääntämään asian positiiviseksi. Minullahan voisi oikeasti olla mahdollisuuksia johonkin, kun näin hienosti sijoituin valtavan hakijaporukan joukosta. Tämä oli loistava kokemus haastattelutilanteesta ja koko hakuprosessista. En pudonnut tyhjän päälle vaan saan edelleen olla omassani.

Viime viikon keskiviikkona vähän ennen sulkemisaikaa puhelimeni soi. Sotekilta soitettiin ja pyydettiin tekemään Haminan Goodwill-myymälän myymäläpäällikön sijaisuutta. Aikaa päätökselle annettiin perjantaihin ja työ alkaisi asap. Illalla koiralenkillä kartoitin itselleni Purnukkaan sijaisia… kiitos verkostojen nimiä oli jo valmiina. Jo seuraavana päivänä ilmoitin olevani käytettävissä. Jään siis ”virkavapaalle” huomenna torstaina ja hoidan sijaisuutta alustavasti maaliskuun puoliväliin. Nyt tuntuu, että tämähän sopii minulle vielä paremmin kuin hakemani ykköspesti. Pääsen hetkeksi täysillä toisaalle, voin rauhassa puntaroida millaista työnteko vieraalla on ja huomata täyttyykö odotukseni. En sitoudu vielä liikaa enkä joudu tekemään isoja ratkaisuja Purnukankaan suhteen.

Nyt olen siis jännän äärellä. Toivon, että asiakkaani ja kaduntallaajat ymmärtävät päätökseni. Kirjoitin tarinani auki, jotta uuteen hyppääviä yrittäjiä ymmärrettäisiin palkkatyössä olevien tavoin. Aina kyse ei ole pelkästään kannattavuudesta. Myös yrittäjä omassa työssään voi rutinoitua ja kiinnostua elämänkokemusten/-tilanteiden vuoksi muista asioista. Olin nuori vajaa 3-kymppinen parisuhteessa elävä lapseton nainen, kun yritykseni perustin. Elämä oli tuolloin aivan erilaista ja ajankäyttöni myös. Nyt ”vähän” vanhempana, kahden yläluokkalaisen pojan äitinä elämäntilanteeni on erilainen. En koe eläväni ikäkriisissä vaikka puntaroinkin mitä haluan lopun puoliskon työiästäni tehdä. Kriisi kuulostaa niin kovin negatiiviselta. Itsensä kehittämisen näen vain positiivisena asiana. 16 vuoden työuran jälkeen on mahtavaa saada edes hetkeksi jotain aivan uutta eteen. Kokeilla kuinka siivet toisaalla kantavat ja myös ilahtua tunteesta, että ammattitaitoani arvostetaan.

Purnukassa teitä palvelee Tanja, Lea ja Leena. Itse pyrin olemaan kaupalla aina lauantaisin. Ihanaa tulevaa kaikille asiakkailleni ja tervetuloa edelleen laatuostoksille! Pidetään keskusta elävänä 😊

 

Koodilla PURNUKKA25 saat -25% alennuksen kaikista tuotteista, myös alennetuista hinnoista! Tarjous on voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.

This will close in 0 seconds