Syyskuun viimeisenä viikonloppuna osallistuin muutamien paikallisten yrittäjänaisten kanssa Suomen Yrittäjänaisten valtakunnallisiin liittokokouspäiviin. Kuopiossa juhlaillallisella vieressäni istuva haminalainen viherrakentaja ja maisemasuunnittelija Minna Harju sai loistoidean yhteistyöstä hänen sekä hyvin tuntemansa kotkalaisen floristin Salla Ukkosen kanssa. Tästä samantien meseviestiä Sallalle ja jo seuraavalla viikolla viestittelimme innokkaasti suunnitelmia. Minna ja Salla päättivät pitää valokuvauslauantain Haminan metsämökillä teemalla Kukkia ja kattausta. Astiat noudettiin Purnukasta ja kaikesta toteutuksesta vastasivat nämä kaksi upeaa visionääriä. Viime tiistaina naiset kävivät Kauppakadulla ja minä kirjasin listaa suunnitelmista. 

Mukaan metsäretkelle valikoitui Villeroy & Bochin uutuuksista  musta Manufacture Rock ja syvänsininen Brindille. Luonnollisesti naiset ihastuivat valkoiseen NewWaveen ja kahvikattaukseen kakku saisi alleen valkoisen jalallisen kakkuvadin. Mukaan pääsi myös Hobstarin laseja sekä upeita metallitarjottimia ja Villeroy & Bochin siroja aterimia. Olin ihan innoissani, sillä Sallan (Sammalsydän) ja Minnan (viherkuutio.minna.harju) instasivuja seuranneena tunsin entuudestaan jo heidän pettämättömän visuaalisen tyylin. Eikä se ei varmastikaan jättäisi tätäkään keikkaa vaisuksi.

Lauantaina pitkin päivää en voinut olla miettimättä miten päivä oli Haminassa sujunut. Ilma ainakin oli selkeä, mutta toivottavasti tuotteeni asettuivat toiveisiin. Vihdoin alkuillasta puhelimessa piippasi Minnan meseviesti. ”Anne me tehtiin Sallan kanssa niin hienoja juttuja et sä et usko silmiäsi” ja sen jälkeen sain pieniä makupaloja naisten lauantaipäivän touhuista. Katsokaa itse… nää naiset on ihan huipputaitavia ja työnjälki on silmiä kirveltävän kaunista. Kuvissa Minna kuvaa kuvia ottavaa Sallaa 🙂

Näitä kuvia kuolatessani ja muutamia muitakin (jotka jätän myöhempään julkaisuun) sain Sallalta vielä viestin ”Mä tuon Anne noi astiat ma ja samalla mätän sun ikkunan uuteen uskoon näillä samoilla kasveilla. Onko ok.” Vau! Odotin maanantaita kuin pieni lapsi joulua. Mitähän päivä tuo tullessaan? Jotain ihanaa aivan varmasti ja niinhän siinä tietty kävi. Nyt Kauppakadulla on Purnukan ikkunassa paikallisen floristin taidonnäyte ilahduttamassa ohikulkijoita. Sumutinpullo on pakattu tiistaille reppuun, jotta Sammalsydämen Sallan sammalteos pysyy ilonamme pitkään.

 

Eikö olisikin hienoa, jos tällaisia eläviä näyteikkunoita hyödynnettäisiin enemmän. Ei kukkien tarvitse olla vain maljakossa. Nehän taipuvat mihin alustaan vain, kunhan tekijälle annetaan vapaus tehdä.
Tätä yhteistyötä kaipasin. Vähän meillä oli jo suunnitelmia tulevaankin, mutta sitä ennen ottakaa insta haltuun ja seuratkaa mitä jännittävää ja kaunista viherkuutio.minna.harju ja sammalsydän teille tarjoavat.

Koodilla PURNUKKA25 saat -25% alennuksen kaikista tuotteista, myös alennetuista hinnoista! Tarjous on voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.

This will close in 0 seconds