Villeroy & Bochin tuotteet on olleet myynnissä Purnukassa lähes koko 15 vuoden ajan. Tänä syksynä tuli eteeni uskomaton mahdollisuus. Pääsin mukaan toisen suomalaisen yrittäjänaisen kanssa Villeroy & Bochin järjestämälle koulutusmatkalle. Olen haaveillut tehdasvierailusta jo vuosia, sillä tuotannon näkeminen Saksassa on varmasti mielenkiintoista. Villeroy & Bochin astiat valmistetaan edelleen Saksan tehtaissa ja jopa osa kuvioinneista maalataan käsin. Ajatella, että yritys täyttää tänä vuonna jo 280 vuotta. Tunnetuimman astiaston Old Luxembourgin ensi mallit ovat jo 250 vuoden takaa ja yritys on edelleen saman suvun käsissä. Aika huimaa nykymaailmassa ja tätä kaikkea pääsin elokuussa fiilistelemään pieneen Mettlachin kylään. Muutamaa päivää ennen lähtöä sain vielä puhelun, että majoituksemme oli siirretty Villeroy & Bochin omaan metsästysmajaan eli upeaan vanhaan linnaan Sloss Saareckiin.

Yksinyrittäjänä en juurikaan reissaile ja edellisestä pidemmästä matkasta olikin jo vierähtänyt muutama vuosi. Tuntuu, että matka ajoittautui parhaaseen mahdolliseen saumaan. Hieman haasteita toi oman arjen järjestäminen niin, että lähtö muutamiksi päiviksi oli mahdollista. Luotettava pitkäaikainen työntekijä ja oma äiti hoitivat kaupan ja kodin, toisen pojan sekä koiran ja näin pääsin sunnuntaina 19.8. matkaan.

Varasin itselleni yhden yön Scandic Aviacongressista, sillä lehto Frankfurtiin oli jo puoli kahdeksan aikaan aamulla. Saunattomassa kodissa asuvana halusin nautiskella illalla rauhassa uusitun hotellin löylyistä ja laskeutua lomamoodiin. Illalla herkuttelin vuohenjuustosalaattia hotellin ravintolassa. Oli luksusta käydä hiljaisessa hotellihuoneessa ajoissa nukkumaan ja unohtaa hetkeksi kotona melskaavat muksut. Olin valmis upeaan reissuun ja virkeänä aamiaisen jälkeen bussikyyti vei minut kentälle. Kohti seikkailua!

Koodilla PURNUKKA40 saat -40% alennuksen kaikista tuotteista, myös alennetuista hinnoista! Tarjous on voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.

This will close in 0 seconds